sunnuntai 14. lokakuuta 2012

muistitko millanen on lautasmalli?


Urheilijan lautasmalli

  • 1/3 kasviksia, joista saadaan vitamiineja, antioksidantteja, flavanoideja ja muita suojaravintoaineita. Ateriat pysyvät myös sopivan keveinä.
  • 1/3 vähärasvaista lihaa, kanaa tai kalaa. Näistä saadaan proteiinia ja kalasta D-vitamiinia ja kalanrasvaa.
  • 1/3 perunaa, riisiä tai pastaa. Näistä saadaan hiilihydraatteja, jotka ovat liikkumisen pääasiallinen energian lähde.
Lisäksi voi nauttia pari siivua täysjyväleipää ja lasillisen maitoa tai piimää ja vettä. Ruoanvalmistuksessa käytetään kasviöljyjä, ja leivän päällä kasvimargariinia. Salaattiin lisätään öljypohjaista salaatinkastiketta.

Lautasmalli voi olla myös keitto- tai salaattiateria

  • Keittoaterialla juureksia, lisäkesalaatti sekä marjoja tai hedelmiä.
  • Salaatissa voi olla mukana annos hiilihydraattia kuten pastaa tai riisiä ja annos proteiinia kuten kanaa, raejuustoa.
  • Jälkiruuaksi esim. marjarahka, joka täydentää proteiininsaantia.
LÄHDE: www.terveurheilija.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!