tiistai 16. lokakuuta 2012

Jokapäiväiset valinnat ratkaisevat, ei paidan väri

 

Niin, eihän se riitä että syö yhden päivän ruokailukerran "oikeaoppisesti" vaan pitäisi keskittyä koko pakettiin!

Lainaus Olympiakomiten sivuilta:

"Urheilija,(ja ei-urheilija) tekee päivittäin kymmeniä ruokavalintoja, jotka vaikuttavat ravintoaineiden saantiin ja sitä kautta elimistön toimintaan, terveyteen, fyysiseen kehitykseen ja suorituskykyyn. Yksittäiset valinnat vaikuttavat vain vähän. Valintojen toistuessa päivästä ja viikosta toiseen, niiden vaikutukset, joko myönteiset tai kielteiset, muodostuvat kuitenkin ratkaiseviksi.


Yksittäisten elintarvikkeiden vaikutukset eivät pääsääntöisesti ole joko hyödyllisiä tai haitallisia, vaan ruokavalion kokonaisuus ratkaisee. Päivittäin syötävien ruokien tulisi olla tarkoin valikoituja, koska ne vaikuttavat eniten ruokavalion laatuun.

Yksittäisen aterian tai harvoin käytettävän elintarvikkeen merkitys on kokonaisuuden kannalta pieni. Kun ruokavalion perusta on kunnossa voi siihen satunnaisesti sisällyttää myös huonompia ruokia tai puutteellisia aterioita ilman että kokonaisuus mainittavasti kärsisi. Toisaalta perustaltaan huono ruokavalio ei muutu terveelliseksi, vaikka siihen lisätään jotain hyvän ravintoarvon omaavaa elintarviketta.

Kolme peruspilaria:
Harjoittelu – Ravinto – Lepo

Urheilija kehittyy tehokkaimmin silloin, kun kaikkia kolmion lohkoja kasvatetaan tasapuolisesti.

RUOKA ON YKSI URHEILIJA PERUSPILAREISTA
Urheilijan peruspilareista eli harjoittelusta, ravinnosta ja levosta juuri ravintoasioissa on urheilijoilla usein eniten parantamisen varaa. Erityisesti arjen perusruokavalioon tulisi panostaa, koska fyysinen kehitys tapahtuu arkisen puurtamisen ja sitä tukevan laadukkaan arkiruokavalion yhteisvaikutuksesta. Kehittyminen hidastuu ja sairastumisten sekä loukkaantumisten todennäköisyys kasvaa, jos syö huonosti.  "

Lähde: Suomen Olympiakomitea

Edelleen haluan lyödä perusteita kehiin, että TAVALLISET ihmiset kuuluvat samaan lajiin kuin urheilijat. Ei ole perusteltua että tavallisen ihmisen ei tarvitse miettiä mitä syö. JOS haluaa kehittyä ja kehittää itseään, on kiinnitettävä huomiota muuhunkin kuin treenikeston pituuteen ja treenivaatteiden mukavuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!